KONAKLAMA
– Konaklama Çameli Paşaderesi Mesire Alanını veya arzu eden Başkayer Otel Bahçesini kullanacağız. Kamp alanlarımızda sıcak duşlar ve tuvaletler mevcuttur. Herkes kendi çadırını getirmekle yükümlüdür. Katılımcılar kendi çadırlarını gösterilen alanda kuracaklar.
– Ayrıca Çameli merkezde otellerimiz mevcut olup otelde kalmak isteyen misafirlerimiz kendi imkanları ile kalabilirler.
OTELLER:
• Başkayer Otel Cafe&Restaurant
Gurbet AKIN : 0530 224 9208
• Ata Otel-Kuyumculuk&Restoran : (0258) 571 5828
GEZİ TÜYOLARI
Bisiklet Kullanıcılarının günlük aktivitelerine ve Fiziksel uygunluğu dikkat etmeleri gerekmektedir. Fiziksel uygunluk kalp-solunum sistemi dayanıklılığı, kas dayanıklılığı, kas kuvveti, kas gücü, sürat, esneklik, çeviklik, denge, reaksiyon zamanı ve beden kompozisyonunu içermektedir. Bu nitelikler sportif performans ve sağlık bakımından farklı önemlere sahip olduklarından performansla ilişkili fiziksel uygunluk ve sağlıkla ilişkili fiziksel uygunluk olarak adlandırılmaktadır.
Yapacağınız aktiviteyi, çalışma kapasiteniz, kuvvettiniz, koordinasyonunuz, çabukluğunuz ve fiziksel dayanıklılıkla ile ilgili mevcut kondisyon durumunuzu değerlendirerek etkinlik düzeyinizi belirlemenizde fayda var. Tabi sadece fiziksel olarak yeterliliğin yanı sıra bisiklet kullanırken güvenliğiniz, konforlu bir sürüş gerektiren malzemeler edinilmesi, bisiklet ergonomik ayarların yapılması ve gözetilmesi gerekmektedir.
İHTİYAÇLAR (YANIMDA NE GETİRMELİYİM?)
1. Çadır,
2. Uyku Tulumu,
3. Mat,
4. Kafa Feneri,
5. Dağ Bisikleti, (Freni tutan, vitesi çalışan, lastikleri toprak yollara uygun, 26, 27.5, 29 jant ebatlı bir dağ bisikleti veya Cyclocross bisiklet tercih edebilirsiniz)
6. Kask, (Hem güvenliğiniz, hem de konforunuz için size en uygun bir kas edinmenizde fayda var. Bisiklet kazalarındaki can kayıplarının %85 ‘lik bölümünü kafa travmaları oluşturduğunu hatırlatalım )
7. Mevsime uygun Bisiklet kıyafeti, ( Çabuk kuruyabilen malzemeden olursa daha sağlıklı olur)
8. Yağmurluk, (yağış olabilir.)
9. Bisiklet Eldiveni, (Elleriniz terleyerek gidondan kaymasını önlediği kadar düştüğünüz zaman ellerinizden alacağınız yaralanmaları da minimize etmesi için önemlidir)
10. Suluk, (Su kaybı fazla olacağı için yaşamsal öneme sahiptir)
11. Yedek iç lastik, el pompa, çakı alyon, (Yolda küçük onarımları yapmak için kullanmanız gerekebilir)
12. Bisiklette kullanacağınız küçük bir sırt çantası (Mütevazı ihtiyaçlarınızı taşıyabilmek için)
13. Yedek batarya, (Ne yazık ki kişi sayısına göre priz bulunduramıyoruz)
14. Düdük, (Sesinizi duyurmak için, kuvvetlice üflemeniz yeterli olacaktır)
15. Fotoğraf makinası veya Aksiyon Kamera, (Anılar yıllandıkça önemlidir)
16. Kişisel temizlik maddeleriniz ve özel eşyalarınız.
ULAŞIM (Denizli ili, Çameli ilçesine Nasıl Gelinir ?)
İlçemiz 1350 rakımlı Ege ve Akdeniz bölgeleri sınırında olup Denizli İline Acıpayam ve Serinhisar ilçeleri güzergahından 106 km lik asfalt yol ile bağlantılıdır. Her saat başı Çameli Koop. tarafından Denizli Çameli Denizli Fethiye Denizli Ortaca Denizli Dalaman seferleri karşılıklı düzenlenmektedir. Detaylı bilgi için www.camelikoop.com u ziyaret edebilirsiniz.
Çameli Yol güzergahı İstanbul, Aydın ve Denizliden , Muğla’nın turizm merkezi olan Fethiye, Dalaman, ve Ortaca(Dalyan) ilçelerine ulaşımda en kısa ve doğa güzelliği yönünden rahat ve keyif verici bir yoldur. Çameli Fethiye ye 80 km. ormanla çevrili asfalt yolla bağlıdır. Çameli Fethiye arasında bulunan Kirazlıyayla ve Elmalı köylerinde her kesime hizmet veren canlı alabalık lokantaları bulunmaktadır.
İlçemiz ayrıca Burdur İline Bağlı Gölhisar ilçesi üzerinden 160 km lik yolla Antalya ve Alanya bağlantısı bulunmaktadır. İlçemize bağlı Arıkaya ve Gürsu köylerinden stabilize yolu takip ederek yaz mevsimi ortalarına kadar kaplı olan Garkın yaylasından Antalya Kemer e ulaşmak mümkündür. Bu Yol güzergahında bulunan köylerimiz Arıkaya ve Gürsu da balık ve kebap çeşitleri sunan et lokantaları bulunmaktadır.