Çameli Cevizi

  • İlçemiz ve köylerinde yaklaşık 1980 dekarlık alanda ceviz yetiştiriciliği yapılmakta olup 780 ton civarında yıllık kabuklu ceviz ürünü alınmaktadır. Cevizimiz hiçbir kimyasal kullanılmadan tamamı organik olarak üretilmektedir. Çameli cevizinin bu kadar değerli olmasının en büyük nedenlerinden biri rakımımızın yüksek oluşudur. Toprak ve iklim yapımızın ceviz yetiştiriciliğine uygun olması ve yetiştiricilerimizin özenli üretimi sayesinde Çameli Cevizi adını duyurmayı başarmıştır.
  • Cevizin fizyolojik yapısı kafatasına çok benzemektedir. Yani; cevizin yeşil kabuğu bizlere kafatasını, içindeki zar beyin zarını ve yediğimiz kısım ise beyni andırır.
  • Görüntüsü ile beynin küçültülmüş bir modeli olan ceviz beyin için gereken Omega 3 ve Omega 6, A, B ve E vitaminlerini de içermektedir.
  •  İlçemizin bölgesine has Çameli Cevizi olarak adlandırılan cevizimiz:
  • Yağ oranınca zengin olması
  • Doluluk oranının yüksek olması ve
  • İnce kabuklu yapısıyla kolay kırılması

gibi özellikleriyle sıkça tercih edilmektedir.